Den første tid

Sådan tager vi imod Dit lille barn

Når dit barn starter hos os, har vi brug for at lære hinanden at kende. Derfor er det vigtigt at starten forgår i dit barns tempo. Dit barn har brug for at skabe tillid til os nye voksne, sådan at det vil føle tryghed når Du ikke er der. 

Det er vigtigt at sætte god tid af til indkøringen. For nogle børn kan det tage adskillige uger at falde til, for andre går det hurtigere. Nedenstående er en skitse af hvordan det kan fungere:

Indkøringsplan 

  • De førte 2-3 dage er en af Jer forældre med i vuggestue hele tiden. Det er vigtigt at Du signalerer ro og taler med de andre børn og voksne, da din rolige adfærd viser dit barn, at her er hyggeligt og dejligt at være.
  • De næste 2-3 dage øver I jer i at vinke farvel og gå kortvarigt, dit barn kan fx. prøve at spise alene med de andre børn 
  • De næste 2-3 dage træner I længere tids fravær. Dit barn spiser leger og bliver puttet sammen med de andre børn – og bliver taget op fra søvnen af en af de voksne i vuggestuen.

Efter ferie

Når dit barn har haft ferie, så kan han/hun nogle gange have brug for lidt kortere dage og behov for hjælp til at blive kørt ind i vuggestue igen.

Det er hårdt at skulle skifte situation, det har været dejligt at være hjemme, være sammen med mor og far og eventuelle søskende og det er naturligt hårdt, når hverdagen igen begynder.

Vær derfor opmærksom på at dit barn efter en ferie, godt kan have behov for ekstra omsorg og måske lidt kortere dage. Ligesom dit barn kan være mere tryghedssøgende om aftenen og have ekstra behov for din hjælp, til at finde ro og overgive sig til søvnen.

 

Siden er sidst opdateret 18. januar 2020