Sovebørn

Mulighed for at sove til middag

Som udgangspunkt er vores holdning at børn skal have lov til at sove til de vågner af sig selv, derfor vil vi meget nødigt være nødt til at vække dem.

På AULA registrer vi hvilke børn der sover til middag og hvornår de er vågne. På den måde har du altid mulighed for at tjekke om det er er godt tidspunkt at hente dit barn, eller om du lige kan nå indkøbet inden.

Vores forventninger:

  • En åben dialog omkring dit barns sovebehov
  • At Du, når Du afleverer, fortæller os hvis dit barn har sovet dårligt eller er træt af andre årsager

Du kan forvente:

  • At vi tager hensyn til, at dit barn har skiftende søvnbehov og at vi indretter vores dag der efter.

Hvordan sover børnene 

De små vuggestue børn sover i barnevogne/krybber ude i vores liggehal. De store vuggestuebørn og de børnehavebørn der har behov for en lur sover sammen i et rum i vuggestuen. Børnene sover umiddelbart efter frokost, mellem 12.00 -14.00 - der er også vuggestuebørn der sover 2 gange.

Overvågning af sovebørn

Der er altid en voksen sammen med børnene, når de skal falde i søvn. Når alle sover benytter vi babyalarmer, for at skabe flere frie voksenhænder til de børn som er vågne.

Hvis dit barn ikke kan sove

Hvis dit barn ikke kan sove og er til gene for de øvrige, vil han/hun komme ud på legepladsen og lege sammen med de andre børn og voksne der.

Sker det jævnligt at dit barn ikke kan sove vil vi tale med dig om, hvorvidt dit barns søvnbehov kan være ved at ændre sig.