Sutter, sovedyr og nusseklude

Sut

I Stillinge børnehave og vuggestue er sutter noget, man kan have, når man skal sove, har slået sig og er ked af det. Barnet kan have en sut i sin kasse på badeværelset, til når de skal sove. Sutter kan være med til at ødelægge børnenes tænder, og mange børn har sværere ved at lære at udtale ord, fordi de bruger sut. Samtidig smager de på hinandens sutter, og smitter derved hinanden med diverse bakterier. For mange børn er det nemmere at sige farvel til far eller mor om morgenen, når de får lov til at beholde sutten – det vil vi selvfølgelig gerne imødekomme. Når barnet har sagt farvel, beder vi barnet om at få sutten, og den vil blive lagt ud i barnets kurv eller for børnehavebarnets vedkomne, op øverst i kurven på reolen på Solsikkestuen. Vi oplever, at børnene er glade for at være i institutionen, og at det ikke er noget problem at undvære sutten i løbet af dagen. Skriv gerne navn på sutten. Husk at holde øje med, at sutten, dit barn har i institutionen, bliver rengjort/ udskiftet ved behov.

Sovedyr og nusseklude

De fleste børn har et sovedyr og nogle også en nusseklud. Sovedyr og nusseklude er ligesom sutter, noget børnene kun skal bruge når de skal sove. Derfor beder vi om, at jeres barns sovedyr og nusseklude ligger sammen med sutten, i barnets kasse på badeværelset.

Undtagelser

I forbindelse med indkøring i institutionen, kan der forekomme undtagelser, idet barnet kan have brug for at føle trygheden ved sutten, sovedyret eller nussekluden i den første tid. I kan altid tale med personalet, om jeres barns behov unde indkøringen.

Siden er sidst opdateret 12. september 2022