Maddag

Børnene går i køkkenet

Ca hver 3 måned har vi maddag på de enkelte stuer. Her medbringer hvert enkelt barn en ingrediens til en ret, som vi laver sammen.

En uges tid før maddagen, vil der hænge en seddel om hvad vi skal lave for en ret på den kommende maddag.

På sedlen er en oversigt over de ingredienser der skal medbringes - her skriver du dit barns navn ud fra den ting i gerne vil medbringe.

Børnekokke

Børnene skiftes til at være med i køkkenet og vi forsøger så vidt muligt at barnet er med til at tilberede den ingrediens, som de selv har haft med. 

Ved maddage er det børnene der vasker, snitter, skræller, former og hakker - vi hjælper dem med at sætte gryden på komfuret og brødet i ovnen. De voksne guider børnene i alle arbejdsopgaverne og forsøger kun at være observatør.

Lige inden vi spiser, fortæller det enkelte barn om hvad deres bidrag til retten har været og hvordan de har tilberedt maden.

Skal smage

Vi laver mange forskellige retter og præsentere på den måde børnene for mange forskellige råvarer. Vi har en regel om at man SKAL smage et par bidder af retten, før man kan konstatere at man ikke kan li` det.

Traditioner og årstid

For børnehavebørnene drejer maddagene sig også om bevidstgørelsen af ingrediensernes ophav. I efteråret snakker vi ex. en del om afgrøder og tilpasser retterne, så vi kan bruge de råvarer som passer til årstiden.  

Lille madpakke

Det er en god ide at Dit barn medbringer en lille madpakke på dagen. Nogle bliver sultne i løbet af formiddagen og det hænder at der er en ret som Dit barn ikke bryder sig om.