Påske

Sådan fejre vi påske i Stillinge børnehave og Vuggestue

Påske 

I ugerne op til påske fejrer vi højtiden med forskellige kreative aktiviteter, gækkebreve, æggejagt, påskesange og sanglege, snak om baggrunden for påskehøjtiden.

Aktiviteter

Vi laver påskepynt i alle mulige afskygninger. Vi bruger forskelligt materiale, pap og papir, papmage, træ, genbrugsmaterialer og hvad vi nu ellers kan finde på.

Stuerne bliver hurtigt pyntet flot op, når alle de mange påskeharer, kyllinger og påske lam "flytter ind".

På legepladsen bliver der gemt hårdkogte æg forskellige steder. Et af æggene er malet guld farvet, legen går ud på at finde guldægget. Den der finder ægget for lov til at?????

Vi leger også "trille æg", måske med chokoladeæg.

De store børn og synger påske sange og leger ”Alle mine kyllinger kom hjem”. 

Spilopperne har hvert år en bestemt kreativ påske ”ting” hvert barn skal lave.

Vi sår karse i ”bærer/æsker” som børnene selv har kreeret.

Børnehavebørnene opfordres til at klippe gækkebreve sammen med deres forældre og lægge brevet i stuens postkasse. I ugerne op påske trækkes der hver dag er gækkebrev op af postkassen, som læses højt til samling – børn og voksne skal forsøge at gætte hvem gækkebrevet er fra.

Med de store børn taler vi om Jesu død og hele historien omkring de forskellige dage i påsken. Vi taler om hvordan Jesus blev korsfæstet og genopstod. Vi taler om hvorfor han blev korsfæstet og hvad det var for evner han havde.

Påskefrokost

I den sidste uge op til påskeferien holder vi påskefrokost på stuerne. Enten foregår det ved at børnene medbringer en ret til en traditionel påskefrokost og vi hygger os med sild, æg og rejer, fiskefilet, frikadeller og leverpostej med bacon. Eller også vælger hver stue noget simpel traditionel påske mad, som de tilbereder sammen med børnene. Maden bliver stillet i køkkenet, sådan at alle tre stuer får mulighed for at smage tre forskellige retter.